Home » D:News » SIVECO Romania – liderul dezvoltatorilor romani de software pentru afaceri

SIVECO Romania – liderul dezvoltatorilor romani de software pentru afaceri

SIVECO Romania – liderul dezvoltatorilor romani de software pentru afaceri
Publicat: 10.11.2008
Cu o cota de piata de 21% in top EAS si 15,9% in topul integratorilor de sisteme software, SIVECO Romania este singurul integrator software prezent atat in topul furnizorilor de solutii de afaceri, cat si in cel al furnizorilor de servicii IT.

Conform celor mai recente studii International Data Corporation (IDC), piata IT din Romania s-a situat, la finele lui 2007, la un nivel de peste 1,6 miliarde de dolari. Din totalul investitiilor in IT, piata EAS (Enterprise Application Software) locala s-a ridicat la o valoare de circa 75 milioane de dolari.

SIVECO Romania detine 21% din aceasta piata. Prin prezenta sa constanta, in ultimii 10 ani, intre liderii pietei de profil, SIVECO isi reconfirma valoarea si autoritatea de lider al caselor romanesti in domeniul solutiilor software si al serviciilor IT.

Pe segmentele specializate ale pietei EAS, SIVECO Applications s-a impus ca lider al solutiilor de planificare a resurselor companiei – Enterprise Resource Planning (ERM), cu o cota de piata apreciata la 24,7%. Aceasta performanta este cu atat mai valoroasa cu cat solutiile dedicate managementului intreprinderilor reprezinta, potrivit analistilor, cel mai consistent si activ segment al pietei IT din Romania.

Pe piata solutiilor de Business Analytics, rezultatele IDC atribuie companiei SIVECO Romania o cota de piata de 30,5%, in timp ce pe segmentul solutiilor software de management al fluxurilor de aprovizionare-desfacere (Supply Chain Management), compania IT romaneasca a obtinut o cota de piata de13,5%.

Adoptarea instrumentelor IT&C in practica organizatiilor face posibila o intelegere superioara a tuturor mecanismelor de business. Adoptarea pe scara larga a sistemelor de tip EAS schimba, practic, stilul de lucru si maniera de management la nivelul intreprinderii. Pachetul nostru integrat SIVECO Applications si-a dovedit eficacitatea la peste 550 de clienti din sectoare de activitate precum productie, utilitati, banking, transport, telecom sau administratie publica”, declara Aurora Crusti, Vicepresedinte Adjunct al Diviziei Comerciale, din cadrul SIVECO Romania.

Avand o evolutie constant pozitiva, domeniul Utilitatilor si cel al Productiei continua sa se afle in topul industriilor cu mare potential in asimilarea de solutii informatice. Astfel SIVECO Romania si-a adjudecat, in 2007, 11,69% din totalul pietei IT pentru sectorul productiv, in timp ce, din totalul pietei destinate segmentului de Utilitati, a obtinut o cota de 20,57%, aceste rezultate plasand compania romaneasca in topul primilor clasati.

La categoria Custom Application Development (CAD), SIVECO Romania se situeaza, de asemenea, in topul dezvoltatorilor locali, fiind responsabila, potrivit analistilor, de 11,7% din totalul acestei piete.

Vanzarile SIVECO Romania au totalizat, la finele anului 2007, circa 70 de milioane de dolari. Aceste venituri au o distributie echilibrata, provenind atat din vanzarea de servicii IT, cat si din asigurarea de licente software si mentenanta.

In anii ce urmeaza, este de asteptat sa se produca schimbari semnificative in dinamica pietei EAS, sub aspectul consolidarii retelei de furnizori IT, al expansiunii pietei de aplicatii CRM si Business Intelligence, precum si al extinderii la scara larga a aplicatiilor ERP. Compania noastra este preocupata, in momentul de fata, atat de largirea portofoliului propriu cu solutii adresate IMM-urilor, cat si de exportul de know-how IT in afara granitelor. Anticipand nevoile viitoare ale pietei, SIVECO Romania isi propune sa dezvolte in continuare aplicatii software de mare complexitate, care sa ofere conducatorilor de business o viziune superioara a afacerilor”, adauga Aurora Crusti.

Pastrand traditia prezentei sale in elita dezvoltatorilor IT, SIVECO Romania se claseaza pe prima pozitie si in topul celor mai importanti integratori locali de sisteme software (Systems Integration), detinand o cota de piata de 15,9%.

Irina Socol, Presedinte si Director General, SIVECO Romania, declara: “Industria IT reprezinta un mediu extrem de dinamic, atat pe plan intern, cat si international. Privind in perspectiva, este de asteptat ca segmentul software si cel dedicat serviciilor IT sa isi dispute suprematia in ce priveste investitiile IT din Romania. In contextul in care sistemele ERP raman directia strategica pentru majoritatea dezvoltatorilor IT locali, se poate anticipa chiar o posibila crestere, in 2009, a pietei de servicii informatice, cu precadere a celor din zona ERP. In acord cu aceste previziuni, SIVECO Romania isi propune ca, pe termen mediu, sa evolueze de la statutul de cea mai importanta casa romaneasca de software, la cel de integrator software regional. Pentru atingerea acestui obiectiv, ne vom implica tot mai serios in proiecte externe de mare calibru, consolidandu-ne, totodata, pozitia, deja traditionala, in topul furnizorilor si implementatorilor IT locali”.

Despre SIVECO Romania
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa, Orientul Mijlociu si spatiul CSI. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness atat pentru piata locala cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
In prezent, solutiile SIVECO sunt utilizate de catre beneficiari internationali din 35 de tari. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume. Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 16 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene si "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. De curand, aportul SIVECO Romania in implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiat cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Hirohito, împăratul care a domnit 62 de ani. După ce a permis atrocităţile totalitare s-a supus generalului american Douglas MacArthur
Hirohito, împăratul care a domnit 62 de ani. După ce a permis atrocităţile totalitare s-a supus generalului american ...
Un ton roșu de 276 kg s-a vândut cu peste 1,3 milioane de dolari la Tokyo
Un ton roșu de 276 kg s-a vândut cu peste 1,3 milioane de dolari la Tokyo
Întrebarea pe care trebuie să ne-o punem cu toții pentru o viață mai bună
Întrebarea pe care trebuie să ne-o punem cu toții pentru o viață mai bună
Care va fi cea mai importantă tendință în turism pentru 2025?
Care va fi cea mai importantă tendință în turism pentru 2025?
O industrie de miliarde de dolari prinde contur în România
O industrie de miliarde de dolari prinde contur în România
A. R. Rahman, cel mai prolific compozitor indian de muzică de film. Câștigător a două Oscaruri pentru muzica din Slumdog Millionaire
A. R. Rahman, cel mai prolific compozitor indian de muzică de film. Câștigător a două Oscaruri pentru muzica din Slumdog ...
Ar putea câinii să ne ajute să trăim mai mult? Un start-up încearcă să afle!
Ar putea câinii să ne ajute să trăim mai mult? Un start-up încearcă să afle!
HOROSCOPUL ANULUI 2025. Celebra MINERVA a citit în stele: „Viețile noastre se întorc cu 180°”
HOROSCOPUL ANULUI 2025. Celebra MINERVA a citit în stele: „Viețile noastre se întorc cu 180°”
Test de cultură generală. Sunt cartofii verzi buni de mâncat?
Test de cultură generală. Sunt cartofii verzi buni de mâncat?
Câte minute de exerciții aerobice trebuie să facem pe săptămână pentru a slăbi cu adevărat?
Câte minute de exerciții aerobice trebuie să facem pe săptămână pentru a slăbi cu adevărat?
Cum a reacționat o companie aeriană după ce un pasager a urinat pe alt călător?
Cum a reacționat o companie aeriană după ce un pasager a urinat pe alt călător?
Polonia pregătește planuri de evacuare în masă în caz de război sau dezastre naturale
Polonia pregătește planuri de evacuare în masă în caz de război sau dezastre naturale
Casa din serialul „Breaking Bad”, scoasă la vânzare
Casa din serialul „Breaking Bad”, scoasă la vânzare
Ce se întâmpla, în trecut, cu tinerii care se aruncau în apă după cruce, de Bobotează. Tradiţii şi superstiţii de BOBOTEAZĂ
Ce se întâmpla, în trecut, cu tinerii care se aruncau în apă după cruce, de Bobotează. Tradiţii şi superstiţii ...
A murit cea mai bătrână persoană din lume, o japoneză în vârstă de 116 ani
A murit cea mai bătrână persoană din lume, o japoneză în vârstă de 116 ani
Suedia a început vânătoarea de lupi! 10% din populația speciei pe cale dispariție va fi ucisă
Suedia a început vânătoarea de lupi! 10% din populația speciei pe cale dispariție va fi ucisă
Un „obiect spațial” masiv s-a prăbușit într-un sat izolat din Kenya
Un „obiect spațial” masiv s-a prăbușit într-un sat izolat din Kenya
Oamenii de știință au confirmat o nouă grupă de sânge după 50 de ani de cercetări
Oamenii de știință au confirmat o nouă grupă de sânge după 50 de ani de cercetări